short INTRO

My photo
kota bharu, Kelantan, Malaysia
salam.ukhuwah(: nik haneez amizan bt. nik rosdi.

Sunday, 12 February 2012

yg membantuuu, thankyouu ;)

hey ring ding dong ring ding dong ring geding geding dong ring! haaa
assalamualaikum. (wsalam) selamat isnin semuaaa :)

post ke 2 untuk tahun neyy ye kawan2? haha. hariney nk bgtau sumthing. esok last day kerja yakni i'm done with SIEP. sape xtau, senyap. ney urusan umk, x perlu tnye. huheee. esok aku buat presentation dpn boss. hope all gonna be fine :) aku tahu, aku dah 8 tahun bercakap kt depan setiap kali nk present, tp still. suara terketaq ketaq. i have less confidency here T___T sadis.

1st time aku masuk kilang.survey ape yg ade. dkt syarikat ney, byk jugk yg aku dapat selain pengalaman. dpt kenalan ngn akak2, pakcik2, yg ramah2 i sukeee.xde la bosan sgt..kan? mne taknye, kerja aku mcm kerja pejabat dah.dtg cnie ngadap je lappy. kerja pukul 8 smpae 5.. mane buleh aku x tdur? =.= x tdur, just tersengguk. dimaafkan, kot.. 1 more thing, aku x penah dtg kerja tepat pd mase... i have a lot of reason. hahahahah =.= lepastu lepas tu kan, rehat kul 1 smpai 2.. rase nk tdur mcm x sempat jee.hmmmm *n kalau kite try pikey2 balik, esok2 kalau kerja, mcm ney la kite. jd kne pandai adapt. pastu kalau dah jd parents nanti, nk urus hal anak2 lg, mahu x kalut? time sekolah, abes je waktu sekolah duk liklak mate cari kete mama papa, kalau xde dpan mate, kol... haaa dy x tau mase kerja ney mcm mne... *menyesal* i think they shud noe the situation here, rite? jgn nk susah2 kan parents. dkt cnie, pekerja biase2 saje, duit gaji ckup2 makan.study x tinggi mne melainkan boss. so kalau nk jd boss, kne la study tinggi tinggi.kan? erkkkkk.

based on these story,. i have something to share here, this sentence..
*try putting yourself in the other person shoes.* kalau kita rasa kita susah, ade lg orang yg lebih susah dari kita, so, bersyukurlah. say ALHAMDULILLAH :')

ramai juga yg tnye, aku kerja apa? belum habes stdy tp dah kerja. ii ckp la practical walaupun bkn practical. basic LI kot.kan? ntah. 2 minggu je kerja. tu pun buat assignment yg big boss bagi.n u noe wat, kerja nya sebijik mcm mtrix dulu, buat brochure, present slide show.. hee alhamdulillah la, x mudah x senang x susah.. biasa2 je. wuwu :D *questionnaire pun terlibat same. so sape yg sudi jd responden tuuu, terima kasih byk2 :)*
saya nk buat penghargaan cket kt cnie. ehem ehem, jutaan terima kaseh sy ucapkan kepada yg byk membantu dlm menyiapkan tugasan sy, memberi idea2, mamber kata2 semangat and nasihat, menolong ape2 yg patut, melengkapkan survey sy dan lain2. i owe u so much. thankyouu. may Allah bless u always, people <3
k, done with it. yg penting assignment aku siap. harap lecturer terima. aminnn ;)

yg ke dua, aku dapat rasakan, u aku lah yg paling lambat sekali keluar result. u lain laju laju je tahu. hmmm. xpe xpe pikir positif. staf semua kalut2 nk pindah2,jd x sempat pikir ttg result. sabar ye? *OK* =D btw, nnti naek sem 2 ney, sy akan berpindah ke jeli. wuwu maken jauh dari rumah.. sob3.. its okay its okay. chill^^ btw result baru je keluar. =.= alhamdulillah :D

video
layannnnnn. i love this song esp minit ke 2.50. i am melting! haha k la, pergi dulu. aku curi mase kerja ney sbb dah xtau nk buat apaa. keke. next timee, insyaAllah..assalamualaikum.