short INTRO

My photo
kota bharu, Kelantan, Malaysia
salam.ukhuwah(: nik haneez amizan bt. nik rosdi.

Wednesday, 18 July 2012

20tahun ?

*omomo overnyaa hahaha*

Assalamualaikum w.b.t ^^

sy nk hadiah, sy nak belon :p

18julai1992, Niigata, Jepun :) *ehee kalut je*

HAPPY BIRTHDAY,
NIK HANEEZ AMIZAN BT NIK ROSDI :)

Ya Allah ya Rahman ya Rahim,
panjangkanlah umurku, tetapkanlah iman ku, kurniakanlah kepadaku rezeki yang luas, berikanlah kepadaku kejayaan di dunia mahupun di akhirat. aminn :)


There's saying semakin kita meningkat usia, semakin dekat kita dengan mati. 
semakin meningkat umur kita, same goes to people around us . emm

We turn not older with years but newer every day
- Emily Dickinson

wishes situ sana sini~ *ni antara komen bertuah, maybe? wahihi




























ehh ade hadiah jugak, hangout ngm kawan maher:)
ehh ade hadiah special lagi: result. Alhamdulillah syukur ;) 

Terima Kasih kepada semua orang 
 yang mendoakan saya, 
thanks a lot for the wishes. 
may Allah bless u always. =)

20 julai 2012- 1 Ogos 2012 @ 30 Syaaban 1433- 9 Ramadhan 1433 


 insyaAllah. ya Latiff, permudahkanlah urusan kami di sana nanti (:




hey hey people there! :D

ni ade sedikit panduan, ihsan : google n facebook :)

 

oleh itu, saya susun 10 jari memohon maaf atas sebarang kesilapan, andai terkasar bahasa. halalkan tunjuk ajar serta makan minum saya selama berkawan dengan anda. harap persahabatan kita kita kekal selamanya, til jannah. ingat daku dalam doamu.


sarangbi,
niknEez.

Tuesday, 3 July 2012

awesome-to-be, JULY!


Assalamualaikum wbt (wsalam)..
Haaa rindunyo kt blog neyy. Kiki Alhamdulillah maseh diberi kesempatan utk mengarang menconteng menulis dan mcm2 men lagi lahhh utk blog yg satu ney. Ahaha ape khabar shbt2 sekalian? Dan ape khabar iman anda hari ini yek? Harap baik2 shj hendakNya :D

       Kita skrg di bulan JULAI. Bulan yg ditunggu tunggu. Wahhh ! silap2, act, kita kne lebih tahu bln2 islam compare to bulan2 biasa ney ye. Hari ini bersamaan 14 Syaaban 1433H. eh eh esok 15 Syaaban atau lebih tepat Nisfu Syaaban :) selamat membaca yaasin 3kali… hee

Seperti yg telah terPOST di pesbuk sy, event yg insyaAllah berlaku dlm bulan ni:-
-Ramadhan’s tyme, my birthday, upcoming result, n umrah insyaAllah ;)

Ramadhan hampir tiba. Bersediakah kwn2? aaa x sabar nyeee ^^ Ni ade gmb shared, utk lead korang hihi.

wala wallaa my birthday? Tanggal 18 okayyy. Sila ingat sila ingat! Sape nk guna care lame, dah boleh start  post kad ke, hadiah ke, bole sajeeee~ jgn bg cake! high calorie mak aihh sape nk bagi ntah*xdelahh, just kidding! Em em orang kata apa? Ingat daku dlm doamu? Haaa yg ni cantik weeeee :D

Ohh RESULT. Ohmaiiii aigoo. Kita risau bebeno neyy. Harap2 dpt seperti yg diimpikan lahh. Bkn ape, hari tu exam mcm 50-50 sajeee. Aaa STRESS! Ha laaa termengantuklah, x sempat mase lahh, berangan lahh, maen tulis maen karang je lahh, ALASAN. Muahahaha pdhal x ckup bekalan. Calculus n Genetic aku paling risauuu. Aiyokkk *tawakkaltualAllah*
ni antara scene2 yg aku alami. anda? kwang3
haha power? yup, power menembak! =.=
alhamdulillah xde smpai flip the table. :p

haa skrg ni bdk2 usm tgh final. yehaaa ina tewww xD

aku sgt suka reaction budak ney, same sbijik mcm aku. last2 aku stress tsk tsk


yg ni pun adee. penatnyee. ;(

yg ni aku x pernah alami. ntah kenapeee~ tp x best pun kluar awal kan? huu

OK OK stop now for exam. skrg just nk tahu result je wehee.

UMRAH.Aaaa? Umrah? insyaAllah. Yup rezeki kami, half of the family. Alhamdulillah nikneez n family menyambut kedatangan Ramadhan di sana ;) doakan kami di sana ye? Terima kaseh kawannnn. May Allah bless u always =)

*btw, me missing my friends very much. mohon ampun n maaf atas perlakuan diri ini isk3. doakan sy sentiasa hee. insyaAllah berharap sgt dpt create post tentang birthday tanggal 18 n Ramadhan 20julai neyy *jika berkesempatan* kalau tak, bln Ogos lah pulakkk. Huuu SEKIAN, ukhuwah fillah :)

Tuesday, 8 May 2012

OHANNA :)


Assalamualaikum wbt (wsalam) sahabat2 yang dirahmati Allah sekalian, insyaAllah :)

Dah berabadd la gamaknye belogg aku nii HAHA maaflah langsung x sempat meng-update belogg. Tao tao, bkak je lappy, settlekan sume assignments. Kalau online, pesbuk je memanjang. Erkkk alasann je kan? Manusia, kalau nk mencipta alasan, 1001 pun boleh dapat. Hehe. Btw, minggu ni serious x tipu, tersangatlaaa busy. Sangat letih, penat. UMK Jeli is having entrepreneur week. So, budak budak 1st year terlibat. Boleh nmpak muka2 keletihan x ckup tidur minggu ney. Yelah, nk urus pasal study lagi, bniaga lagi. Kadang kadang sampai 1 tahap, aku pikey, ape peranan aku datang cnie, nk belajar ke, nk berbisnes? =.= 

But it’s fun. Really :D

Masalah demi masalah datang bila kita nk buat sesuatu kerja, kan? Aku pun dah naik pening, pom pang pom panggg. Duit pun dah keluar mcm air. Laju gila! Beli mknn pun, yg x sehatt. Aku dah 3 hari x mkn nasi. Mknn yg aku beli pun, waffle, jagung, burger, roti pita.. x heranlah kalau minggu ni tmbh 2kg lipid. hahaha. Ish ish ish. Tapi yang pasti, setiap masalah ade penyelesaiannya. Setiap benda yg terjadi pasti ade hikmahnya. Hanya kita yang perlu berusaha lebih, bina mcm mcm strategi cam mane nk laku produk kita jual, cam mana nk dptkan balik pulangan modal. insyaAllah lagi 2 hari bisnes ney, harap harap maju laa. Wuwuu ;) 

Btw, me, Nik Haneez Amizan bt Nik Rosdi, as a marketing manager of OHANNA Enteprise, nk tolong promote, “mari mari! Dtg gerai Ohanna, ade waffle, ade sweetcorn, ade fruit juice, ade hot drinks, ade ice cream and ade shawl!~  cpat la dtg, kerana kita perlu duit.byk sgt hutangnye. Muahahha. 



I have some quotes to share!
:: RENUNGAN BUAT DIRI DAN SAHABAT2Ku ::. (✿◠‿◠)

::Hidup tanpa Ujian~ kita tak akan kenal erti keTABAHan..
::Hidup tanpa Dugaan.. kita tak akan kenal erti keSABARan..
::Hidup tanpa Cacian.. kita tak akan kenal erti keSUNGGUHan...
::Hidup tanpa Tohmahan.. kita tak akan kenal erti keKUATan..
::Hidup tanpa Akal.. ibarat pohon tanpa buah...
::Hidup tanpa Iman.. ibarat bumi tanpa paksi..

Hiduplah kerana Allah..bukan kerana manusia..
Hiduplah dengan iman..kerana ia jaminan kekuatan & keselamatan selama di dunia yg hanyalah persinggahan...
Hari Akhirat jua kita di kekalkan...

Selalulah mendekati org2 yang soleh dan baik akhlaknya. Siapa tahu, kita juga akan menjadi seperti mereka suatu hari nanti, berkat kesungguhan kita mencontohi mereka? ;D meh nk explain. Kita sekarang berada jauh dari family, so kawan dan orang sekeliling la tempat kita bermain, belajar, bergelak ketawa etc. so, kawan kawan ni memainkan peranan yg besar, or orang ckp pengaruh rakan, so, kalau kita berkawan dengan orang yg baik, baiklah kita. Kalau kita berkawan dengan orang x baiklah, begitulah kita. Kita, kalau berkawan dengan mereka, walaupun cket, akan terkena tempiasnya. X salah berkawan dengan mereka tetapi kalau niat kita ikhlas nk merubah mereka menjadi lebih baik, insyaAllah, mereka akan berubah. Am I right? Correct me if I’m wrong(:

BerTUDUNGlah walau TERPAKSA.
SOLATlah walau TERPAKSA.
PUASAlah walau TERPAKSA.
Kerana KEWAJIPAN itu memang
KADANGKALA sifatnya TERPAKSA..
Dari KETERPAKSAAN itu,,
Perlahan2 kita akan menemukan HIKMAH
dan,,
AKHIRNYA HATI kita menjadi IKHLAS
keranaNya..

Kalau nak TUNGGU IKHLAS,,
SAMPAI BILA nak tunggu baru nak
berIBADAH???..
HIDAYAH perlu DICARI,, BUKAN DITUNGGU..
Macam MAKANAN, kalau tak suap,,
Ia takkan masuk ke
dalam mulut.. :-)

(Ustaz Azhar Idrus)
_________________________________________________________________________
Before you talk, listen!
Before you react, think!
Before you spend, earn!
Before you criticize, wait!
Before you pray, forgive!
Before you quit, try!
Before you die, prepare Imaan!
Okayyy. Sampai sini saje yg mmpu ku taip. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. Next time aku tulis lagi. Ntah bila next time nye. Haha. Selamat maju jaya rakan rakan sekalian (: SEKIAN assalamualaikum!

Sunday, 12 February 2012

yg membantuuu, thankyouu ;)

hey ring ding dong ring ding dong ring geding geding dong ring! haaa
assalamualaikum. (wsalam) selamat isnin semuaaa :)

post ke 2 untuk tahun neyy ye kawan2? haha. hariney nk bgtau sumthing. esok last day kerja yakni i'm done with SIEP. sape xtau, senyap. ney urusan umk, x perlu tnye. huheee. esok aku buat presentation dpn boss. hope all gonna be fine :) aku tahu, aku dah 8 tahun bercakap kt depan setiap kali nk present, tp still. suara terketaq ketaq. i have less confidency here T___T sadis.

1st time aku masuk kilang.survey ape yg ade. dkt syarikat ney, byk jugk yg aku dapat selain pengalaman. dpt kenalan ngn akak2, pakcik2, yg ramah2 i sukeee.xde la bosan sgt..kan? mne taknye, kerja aku mcm kerja pejabat dah.dtg cnie ngadap je lappy. kerja pukul 8 smpae 5.. mane buleh aku x tdur? =.= x tdur, just tersengguk. dimaafkan, kot.. 1 more thing, aku x penah dtg kerja tepat pd mase... i have a lot of reason. hahahahah =.= lepastu lepas tu kan, rehat kul 1 smpai 2.. rase nk tdur mcm x sempat jee.hmmmm *n kalau kite try pikey2 balik, esok2 kalau kerja, mcm ney la kite. jd kne pandai adapt. pastu kalau dah jd parents nanti, nk urus hal anak2 lg, mahu x kalut? time sekolah, abes je waktu sekolah duk liklak mate cari kete mama papa, kalau xde dpan mate, kol... haaa dy x tau mase kerja ney mcm mne... *menyesal* i think they shud noe the situation here, rite? jgn nk susah2 kan parents. dkt cnie, pekerja biase2 saje, duit gaji ckup2 makan.study x tinggi mne melainkan boss. so kalau nk jd boss, kne la study tinggi tinggi.kan? erkkkkk.

based on these story,. i have something to share here, this sentence..
*try putting yourself in the other person shoes.* kalau kita rasa kita susah, ade lg orang yg lebih susah dari kita, so, bersyukurlah. say ALHAMDULILLAH :')

ramai juga yg tnye, aku kerja apa? belum habes stdy tp dah kerja. ii ckp la practical walaupun bkn practical. basic LI kot.kan? ntah. 2 minggu je kerja. tu pun buat assignment yg big boss bagi.n u noe wat, kerja nya sebijik mcm mtrix dulu, buat brochure, present slide show.. hee alhamdulillah la, x mudah x senang x susah.. biasa2 je. wuwu :D *questionnaire pun terlibat same. so sape yg sudi jd responden tuuu, terima kasih byk2 :)*
saya nk buat penghargaan cket kt cnie. ehem ehem, jutaan terima kaseh sy ucapkan kepada yg byk membantu dlm menyiapkan tugasan sy, memberi idea2, mamber kata2 semangat and nasihat, menolong ape2 yg patut, melengkapkan survey sy dan lain2. i owe u so much. thankyouu. may Allah bless u always, people <3
k, done with it. yg penting assignment aku siap. harap lecturer terima. aminnn ;)

yg ke dua, aku dapat rasakan, u aku lah yg paling lambat sekali keluar result. u lain laju laju je tahu. hmmm. xpe xpe pikir positif. staf semua kalut2 nk pindah2,jd x sempat pikir ttg result. sabar ye? *OK* =D btw, nnti naek sem 2 ney, sy akan berpindah ke jeli. wuwu maken jauh dari rumah.. sob3.. its okay its okay. chill^^ btw result baru je keluar. =.= alhamdulillah :D

video
layannnnnn. i love this song esp minit ke 2.50. i am melting! haha k la, pergi dulu. aku curi mase kerja ney sbb dah xtau nk buat apaa. keke. next timee, insyaAllah..assalamualaikum.

Thursday, 12 January 2012

pujuk dan rajuk?

assalamualaikum wbt., (waalaikummussalam)
hye kawan, hai teman, hai sahabat. :)

the title.hahahaha nampak gorgeous kan? khas utk entry kali ini, tahun 2012.muehehe swry blog! i still love you.kalau x, xkan la i update hari neyyy.weeee~ blog merajuk? tuan kene pujuk. meh nk tolong sapu habuk.swry tinggal lame. sy ade keje, keje sy hari2 makan.pastu blaja pastu tdo!.. *meren

em nk cakap ape yek? eh, happy new year! asenye x tlambat lagi,, kot =.=' emm semoga menjadi orang yg soleh dan solehah. insyaAllah, pastu, perbetulkan niat, ape2 yg kite buat, sume nye adelah untuk mencari redha Allah s.w.t ;) goodluck yeeee.

jom story morry! :D

hari tu exam. aku betul2 x sangke, aku jwb xm ble umur aku naik 20. w0ah! 1/1/12. xm kenegaraan. aduhaiii. sambut umur 20  dengan xm? hmmm. naseblah.lagipun xde nye nk celebr8. dkt umk hnye ade siaran umk, xde nye nk jumpe tv3, jaoh lg astro. xpelaa, bkn tgok punn..
hari tu exam, siap sume masuk lam dewan, pastu ade kwn tertinggal slip, sedap je aku ketawakan dia, sekali hari tu, aku pun sme tertinggal.lagi teruk.. balik bilik nk ambek slip, tp x bwk kunci. sedikit gila di cnie. *moral: jgn ketawakan orang.*
hari tu exam, lecturer ckp kt kawan, jgn tgk past year. heboh 1 kelas xpayah tgk past year, sekali tyme xm chemist, sebijik sebijik soalan past years.just tukar nmbo soalan. naseb baek aku stdy jgk pastyear. alhamdulillah.
hari tu exam, bio, aku sgt mengantuk, smpai tersengguk, sgt x tahan. stay up malam2. nahh kan dah kne. kdg2 terpikey jugakk. belajar 1 sem, jwb xm 2jam setengah, tp stgh jam tersengguk? ape gune? hmmm
hari tu exam, last pnye, math. pagi tu, pegi cari lecturer, tnye tu tnye ney, tyme jwb xm, jwb dgn senang hati.biar tyme tu demam panas punn. w0oh0o. moral di sini, *bagi lecturer kenal kite ok? n 1 more thing, soalan final dlm soalan past year. dy rotate je sume. =.='

semoga Allah permudahkan segala urusan kita di dunia dan akhirat. ya Allah, lembutkanlah hati para pemeriksa kertas. :)

tyme2 xm macam hari tu, mule la teringat zaman matrix. teringat qilah zarin, kalau dy mengajar, dy akan ckp, "pandai pun nikneez!" wahh aku jd semangat . qilah miss youuuuu ;) dulu time xm, sume sibuk2 cari org yg lagi pndai. hahaha. sekarang dah x same, nak, kne usaha. self study. kehidupan u mmg bebas, but its up to you.kalau nk main2, main2 yg awak akan dpt. kalau nk bjaye, kejayaan yg akan anda dapat. insyaAllah. sy nk dekan, anda? muahahaha. if God will ;)

ape lg nk ckp? asenye dah xde. bye blogg.happy to see you. next tyme pulakkk. weee assalamualaikum ! jwb salam tuuuu ;)